technologie-in-onze-wijk

De technologie in onze wijk: De wereld van programmeurs en developers

Als er iets is wat een gegeven is, dan is het dat techniek altijd in beweging is. Verbetering en innovatie blijven tot in het oneindige doorgaan. Ben je op zoek naar een java developer zoals bij Personal Programmer, of wil je een opleiding of carrière waar je altijd zeker van werk wilt zijn, dan zit je in de wereld van programmeurs en developers altijd goed. Er is zelfs zo’n grote vraag naar goede programmeurs en developers, dat er in Nederland een tekort aan goede krachten aan het ontstaan is. Kennis en ervaring wordt dan ook al over de grens gezocht. Kennis en kwaliteit waar er in ons land een tekort in aan het ontstaan is, wordt op slimme wijze door buitenlandse programmeurs en developers opgevangen.

Wat doen programmeurs en developers

Programmeurs en developers schrijven en ontwikkelen software voor gebruikers als bedrijven en particuliere eindgebruikers. Elk stukje software is geschreven in een speciale programmertaal. Een programmeertaal geeft een reeks opdrachten weer die de computer moet uitvoeren. Bekende programmeertalen zijn PHP, C++, HTML, Java en SQL.

Ontwikkeling van programmeren

Tegenwoordig maken veel van onze apparaten gebruik van software waar een programmeur of developer een programma voor moet schrijven. Ook de modernere auto’s maken gebruik van software wanneer ze een boordcomputer hebben. In 2015 kondigde Tesla een software-update aan die de auto zichzelf zou kunnen laten besturen op autosnelwegen. Je zult begrijpen dat het schrijven van een programma, zeker voor dit soort opdrachten, een hele verantwoordelijkheid met zich mee brengt. Kennis van zaken is dan uiteraard van groot belang. Over het algemeen zijn dergelijke projecten zo groot dat er complete teams aan een ontwikkeling van een softwareprogramma werken.

Hoe word je programmeur of developer

Op elk niveau is er een opleiding te vinden die jou opleidt om toe te kunnen treden tot de wereld van programmeur en developer. Opleidingen zijn te vinden op MBO-, HBO- en universitair niveau. Vaak is werken en leren een goede combinatie. Waar je als toekomstig programmeur rekening mee moet houden, is dat je nooit uitgeleerd bent. Eerder is genoemd dat techniek continu in beweging en in ontwikkeling is. Gevolg hiervan is dat je altijd moet blijven leren om je vakkennis bij de tijd te houden. Een programmeur of developer kan zelfstandige opdrachten krijgen, maar het is ook heel gebruikelijk om opdrachten op projectbasis te krijgen. Soms werkt een compleet bedrijf aan een opdracht. Een ding is zeker: een beroep als programmeur of developer is nooit eentonig.

De technologie in onze wijk: De wereld van programmeurs en developers